HONNING PROCESSEN
Bierne indsamler nektar i mange forskellige blomster. I bistadet bliver nektaren omdannet til honning af
bierne med enzymerne fra biens honningmave.
Som hovedregel er honningen klar til høst når tavlerne er 2/3 forsejlet, dette gør bierne med et lille voks
låg. Inden honningen slynges ud af tavlerne fjernes det lille voks låg på de forseglede celler.
Nu er den klar til at blive slynget ud i honningslyngen.
Honningen sies derefter for små vokspartikler. Den ny slyngede honning er helt flydende, men vil gradvis
blive mere fast i løbet af et par uger. I denne periode bliver honningen rørt. Tidspunktet for hvor længe der
røres afhænger af temperatur og honning type.
Røringen forhindrer, at der ikke dannes for store krystaller i honningen og den ikke bliver for hård.
Krystallerne i honningen er med til at bære smagen, så det gælder om at finde det helt rigtige tidspunkt
for tapningen.
FORHANDLERE AF MIN HONNING
Osteriget
Torvet 16, 8700 Horsens
SuperBrugsen Gedved
Skovvej 2 8751 Gedved
Spisekammeret
Thonbogade 19 8700 Horsens
Butik Værdig
Bytorvet 24 8680 Ry
Skanderborg Helsekost
Adelgade 132, 8660 Skanderborg
Helsekosten Viborg
Sct. Mogens Gade 70, 8800 Viborg
KAGEHUSET HOVEDGÅRD
Ørridslevvej 1, 8732 Hovedgård
KAGEHUSET ØSTBIRK
H.C.Andersensvej 2C, 8752 Østbirk
KAGEHUSET EGEBJERG
Langagergård 5 , 8700 Horsens
KAGEHUSET STENSBALLE
Sundgårdsvej 1, 8700 Horsens
Dagli brugsen Tebstrup
Horsensvej 101, 8660 Skanderborg
Det er muligt at købe honning på spande i store mængder, kontakt os for mere information.